Skip to content

b a r b a r a

Mijn naam is Barbara Volwerk, ik woon in Eemnes en ben inmiddels ruim tien jaar -met trots- fokker van de Australian Labradoodle.

Mijn liefde voor dieren en honden in het bijzonder gaat terug naar mijn jeugd. Als kind ging ik voor elke hond op straat door mijn knieën en bij gebrek aan een eigen hond, had ik in de buurt allerlei uitlaat honden.

Toen ik -eenmaal volwassen- voor het eerst in aanraking kwam met de Australian Labradoodle maakte mijn hart een sprongetje en was het liefde op het eerste gezicht!
Een hond die spreekt tot ieders verbeelding, ogen die diep in je ziel kijken, aanhankelijk, intelligent en ook nog eens geschikt voor mensen met een allergie of beperking.

Mijn keus om een fokprogramma te starten was snel gemaakt, echter mijn zoektocht hoe en waar was lang. Ik besloot terug te gaan naar de roots van de Australian Labradoodle en kwam uit in Australië bij Rutland Manor. Daar komen Rutlands Redd Baroness, Golliwog en Rutlands Grande Duchess, Daisybelle vandaan.

Deze twee honden zijn de start van mijn fokprogramma geweest. Kerngezonde honden, die inmiddels van hun oude dag genieten.

De nazaten van Golliwog en Daisybelle vormen nu de kern van Dazzling Labradoodles.

Barbara Volwerk

IMG_1976