Skip to content

De gezondheid van mijn ouderdieren is mijn eerste prioriteit

Alle honden krijgen een DNA profiel en worden getest op Heupdysplasie, Elleboogdysplasie, en Patella Luxatie welke beoordeeld worden door de OFA  https://www.ofa.org/

Er wordt op bepaalde erfelijke aandoeningen getest en alle honden brengen een bezoek aan  Dierenkliniek De Wagenrenck voor een oogonderzoek. https://www.wagenrenk.com/oogheelkunde/

De meeste ouderhonden wonen in een gastgezin. Dat houdt in dat de hond zijn leven lang in dat gezin woont en bij mij terug komt voor een nestje. Zo leeft iedere hond een fijn leven in gezinsverband.

De pups worden in huiselijke kring geboren en groot gebracht, soms ook in het gastgezin waar het teefje woont. Zo begint de socialisatie direct vanaf de geboorte.

De eerste weken heerst er rust in huis en ontvangen wij geen bezoek. Zodra de pups er aan toe zijn hun horizon te verbreden, mogen ze de werpkist uit om hun eerste stapjes in de grote wereld te zetten, die zich dan nog beperkt tot de woonkamer of het speciaal ingerichte hondenverblijf. Met mooi weer zijn ze graag buiten, waar ze heerlijk kunnen ravotten en spelen.

De pups worden blootgesteld aan de meest dagelijks voorkomende geluiden waar ze in hun eigen tempo aan kunnen wennen.

Wanneer de pups zes weken oud zijn maken zij hun eerste autorit naar Dierenkliniek Anicura  https://www.anicura.nl/ en worden ze medisch onderzocht en krijgen een gezondheidsverklaring, welke vermeld wordt in het Europees Paspoort. Tevens krijgen de pups hun eerste vaccinatie en worden zij volgens de wettelijke regelgeving gechipt.

Last but not least

Aan mij de dankbare taak de pups in hun eerste levensfase alle liefde en aandacht te geven die ze nodig hebben om op te kunnen groeien tot gezonde, stabiele en vooral blije honden!